تغذیه کودکان مبتلا به سرطان
تغذیه بخش مهمی از سلامتی همه کودکان است و اهمیت آن بهخصوص در کودکان مبتلا به سرطان که تحتدرمان هستند، بالاتر است.
تغذیه خوب و کافی در طول درمان نقش مهمی در کیفیت زندگی، هزینه درمان، پاسخ به درمان، بهبودی سریعتر، خطر کمتر عفونت در طول درمان و توانایی و انرژی بالا، میتواند داشته باشد.
معمولا کودکان پس از ابتلا به سرطان و شروع درمان دچار بی اشتهایی می شوند. این نکات،در خصوص تغذیه کودکان مبتلا به سرطان مفید و کاربردی است:
۱- او را مجبور به خوردن نکنید و آرامش خود را حفظ کنید.
۲- غذاهایی را که او دوست دارد تهیه کنید.
۳- به کودک غذاهایی را که بهتر تحمل می کند و میتواند بخورد بدهید.
۴- غذا را در دفعات متعدد و با حجم کم به او بدهید.
۵- اگر جویدن غذا سخت است به کودک غذاهای نرم برهید.
۶- غذاهای چرب، ادویهدار، خیلی شیرین و شیرینیجات به او ندهید.
۷- به کودک غذاهای تند و بودار که موجب تهوع و استفراغ می شود ندهید.
۸- غذاهای پر کالری که به آسانی هضم می شود به او بدهید.
۹- به کودک مایعات به مقدار کم و بطور متناوب بدهید. از بستنی، ژلاتین و شربت های کم شیرین استفاده کنید.
۱۰- ظاهر غذا را اشتها آور درست کنید.
۱۱- مرغ و ماهی را جانشین گوشت قرمز کنید.
۱۲- به کودک غذای نفاخ ندهید.
۱۳- غذا را خنک کرده و سپس به کودک بدهید.
۱۴- غذای حاوی پروتئین زیاد به او بدهید مانند: تخم مرغ، لبنیات، کره، بادام زمینی