ورزش منظم و دورشدن 7 نوع سرطان
7 نوع سرطان که با ورزش منظم از شما دور می شوند!
تاثیر مستقیم ورزش بر پیشگیری از ابتلا به برخی از سرطان به طور کامل ثابت شده است:
سرطان پستان: فعالیت متوسط تا شدید بدنی، بر اساس مطالعات سال 2009 میلادی توسط موسسه ملی سرطان ایالات متحده، میتواند با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان رابطه داشته باشد. پس از تجزیه و تحلیل بیش از 50 نوع مطالعه، محققان کاهش 20 درصدی ابتلا به سرطان پستان را در کسانی که ورزش منظم دارند، ثابت کرده اند. ورزش ممکن است رشد تومور پستان را با تنظیم سطح هورمون انسولین متوقف کند.
سرطان ریه: به گزارش انجمن ریه ایالات متحده، فعالیت بدنی خطر ابتلا به سرطان ریه در حال پیشرفت را تا 20 درصد کاهش می دهد. اینطور مشخص شده که حتی زنانی که سیگار میکشند، اگر فعالیت بدنی مناسبی داشته باشند، در مقایسه با زنان سیگاری که تحرکی ندارند، کمتر بر اثر بیماری یا سرطان ریه میمیرند.
سرطان پروستات: بنیاد ملی سرطان پروستات در آمریکا تخمین میزند که حدود 3 میلیون مرد در این کشور در حال حاضر به سرطان پروستات مبتلا هستند. در سال 2005 میلادی اما، مجله انجمن پزشکی آمریکا نتایج مطالعهای را به چاپ رساند که نشان می داد مردان مسن تر بالای 65 سال که زندگی با نشاط توام با ورزش دارند، با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته مواجه هستند.
سرطان آندومتر: حدود 8/2 درصد از زنان با این نوع سرطان تشخیص داده میشوند. یک راه برای جلوگیری از سرطان آندومتر، ورزش روزانه است. مطالعات نشان داده زنان با شاخص توده بدنی بالا و تحرک کم بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان آندومتر هستند. علاوه بر این، محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی دریافتند زنان دچار اضافه وزن که به طور منظم ورزش های قدرتی انجام میدهند، خطر ابتلا به سرطان آندومتر که شایعترین نوع سرطان رحم است، را کاهش می دهند.
سرطان روده بزرگ: مطالعاتی که نتایج آنها در مجله آنکولوژی بالینی در سال 2013 به چاپ رسیده، نشان میدهد فعالیت فیزیکی قبل و بعد از تشخیص سرطان روده بزرگ، نرخ مرگ و میر در اثر آن را کاهش میدهد. حتی 5/2 ساعت پیادهروی در هفته میتواند تاثیر قابل توجهی رد میزان مرگ و میر ناشی از سرطان روده بزرگ داشته باشد.
سرطان مغز: سرطان مغز وحشتناکترین نوع سرطان است با اینحال، یک مطالعه که در سال 2011 توسط موسسه ملی سرطان در ایالات متحده انجام شده، نشان میدهد مبتلایان به سرطان مغز که به طور منظم فعالیت فیزیکی دارند، نسبت به بیمارانی که سبک زندگی غیر فعال را انتخاب کردهاند، خلق و خوی بالاتر و طول عمر طولانیتری را تجربه خواهند کرد.
سرطان استخوان: محققان پزشکی دانشگاه کرنل به این نتیجه رسیدهاند که ورزشهای تحمل وزن به کاهش تاثیر تومورهای استخوان کمک میکند. یافتههای اخیر محققان نشان داده است توصیههای معمول به بیماران سرطانی که دچار متاستاز استخوانی شدهاند مبنی بر اینکه فعالیت بدنی برای آنها خوب نیست ممکن است درست نباشد. متاستاز استخوانی موقعی است که سلولهای سرطانی از منشا اولیه خود به یکی از استخوانهای بدن رسیده و آن را هم درگیر کردهاند. در این موقع استخوان ضعیف و شکننده و دردناک میشود. محققان میگویند در بیمارانی که مبتلا به متاستازهای استخوانی هستند ورزشهای مقاومتی و نرمشهای هوازی البته با درنظر گرفتن اینکه به استخوان ضعیف شده فشاری وارد نشود میتواند مفید و موثر باشد.
منبع سلامت نیوز