گوجه فرنگی سرشار از مواد مغذی ضروری مورد نیاز بدن انسان است، و افزون بر این، آنتی اکسیدان هایی مانند لیکوپن و ویتامین C که می توانند به کاهش التهاب و خطر بیماری قلبی عروقی کمک کنند، در آن وجود دارند. گوجه فرنگی در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و نکته جالب توجه درباره آن این است که به شکل پخته میتواند مفیدتر از حالت خام باشد.
نتیجه مطالعهای جدید که در دانشگاه ایالتی اوهایو انجام شد، یکی دیگر از مزایای سلامت لیکوپن و دیگر مواد مغذی موجود در گوجه فرنگیها که ممکن است انسان از آن بهرهمند شود را نشان داده است: کاهش احتمال ابتلا به سرطان پوست.
سرطان پوست که یکی از شایعترین و مرگبارترین انواع سرطان محسوب میشود، در صورت تشخیص زودهنگام میتواند قابل درمان باشد و این مطالعه جدید نشان میدهد ممکن است حتی به واسطه مصرف روزانه گوجه فرنگی قابل پیشگیری باشد.
پژوهشگران دانشگاه اوهایو یک رژیم غذایی مبتنی بر پودر گوجه فرنگی را برای یک دسته از موشهای نر و یک دارونما را برای گروه دیگری از موشها به مدت هشت ماه اعمال کردند، در شرایطی که هر دو گروه در برابر نور فرابنفش قرار میگرفتند. گروهی که پودر گوجه فرنگی را دریافت میکرد، کاهش ۵۰ درصدی توسعه تومور سرطان پوست طی دوره مطالعه را در مقایسه با گروهی که پودر گوجه فرنگی دریافت نمیکرد را نشان داد. در میان گروهی که با پودر گوجه فرنگی تغذیه میشدند نیز آنهایی که پودر گوجه فرنگی تنجرین، بالاترین میزان لیکوپن را دارا است، را دریافت کرده بودند، رشد کمتر تومور نسبت به تمام گروههای مورد آزمایش را نشان دادند.
به گفته پژوهشگران، لیکوپن، کاروتنوئید اصلی در گوجه فرنگی محسوب میشود و نشان داده است کارآمدترین آنتی اکسیدان در این رنگدانهها است. با این وجود، زمانی که لیکوپن به دست آمده از یک غذای کامل (گوجه فرنگی) با یک نمونه مکمل سنتزی مقایسه میشود، به نظر میرسد گوجه فرنگی کارایی بیشتری در پیشگیری از قرمزی پس از قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش دارد و از این رو، ترکیبات دیگر موجود در گوجه فرنگی نیز ممکن است در این زمینه نقش داشته باشند.
منبع: عصر ایران