سبد خرید شما خالی است.

ماموریت سازمانی موسسه خیریه

بهنام دهش پور


مبارزه با سرطان در تمامی عرصه ها و حمایت از بیماران به دور از هرگونه تبعیض

افتخارات بهنام

ارتباط با ما

تهران، خیابان شریعتی،بالاتر از پل رومی، کوچه عاج ، پلاک ۷

ساخت بونکر

به گزارش‌روابط‌عمومی خیریه‌بهنام دهش‌پور ساخت بونکر، مخصوص دستگاه شتاب‌دهنده خطی با قدرت‌پرتو‌دهی بالا در بیمارستان شهدای تجریش تا پایان شهریور ماه سال جاری به پایان خواهد رسید. برای آنکه بدانیم بونکر چیست بهتر است ابتدا با دستگاه شتاب‌دهنده خطی و سپس کاربرد بونکر آشنا شویم:

شتاب دهنده خطی (linear accelerator)

همان‌طور که می‌دانیم سلامت بیماران بسیار مهم است. شتاب دهنده خطی از تکنولوژی میکروویو استفاده می‌کند (شبیه چیزی که برای رادار استفاده می‌شود) برای شتاب دادن به الکترون‌ها، در قسمتی که «موجبر» نامیده می‌شود. بعد، این الکترون‌ها به یک هدف که فلزی سنگین است برخورد می‌کنند. در اثر این برخورد اشعه‌های پرانرژی X از این هدف فلزی منتشر می‌شود. بخشی از این اشعه X، جمع و منسجم شده تا به تومور بیمار تابانده شود. این پرتو‌ها از قسمتی از شتابدهنده خارج می‌شوند که گانتری (gantry) نامیده می‌شود که طوری طراحی شده می‌تواند دور بیمار بچرخد کند. مریض روی تخت دراز می‌کشد و اشعه، در نتیجه چرخش گانتری و حرکت تخت، می‌‌تواند از هر زاویه‌ای به تومور بیمار تابانده شود.ساخت بونکر

در زمان درمان رادیو تراپیست، پیوسته مریض را از طریق یک تلویزیون مدار بسته مشاهده می‌کند. همچنین میکروفون نیز وجود دارد تا بتواند موارد لازم را در زمان درمان به مریض بگوید. بوسیله همین اشعه‌های X مرتبا موقعیت بدن بیمار تصویر برداری می‌شود که مبادا تغییری در مکان بیمار رخ دهد.

اشعهX نباید از اتاق شتاب‌دهنده خارج شود بنابراین هر دستگاه نیاز دارد تا داخل ساختمانی حفاظت شده به نام بونکر باشد دیوارهای اتاق شتابدهنده خطی بوسیله سرب و دیوارهای بتونی حفاظت می‌شود تا اشعه از آن عبور نکند رادیوتراپیست باید دستگاه را خارج از اتاق شتابدهنده روشن کند. چون شتابدهنده تنها وقتی که روشن است اشعه تولید می‌کند در نتیجه در زمان عادی که دستگاه خاموش است خطری ندارد. بنابراین بونکر نوعی اتاق حفاظت شده است که رادیوتراپیست و افراد دیگر را از اشعه‌های مضر مصون می‌دارد.

دیدگاهتان را بنویسید