الگوی زندگی بد ؛ علت نیمی از سرطانها
محققان معتقدند: ۴۰% از سرطانها و مرگ و میرهای ناشی از سرطان ، می تواند قابل پیشگیری باشد.
در حالیکه اکثر مردم نگران مواد شیمیایی سرطانزا ، آلودگی هوا و سایر فاکتورهای سرطانزا هستند ، نتایج تحقیقات چیز دیگری را نشان می دهد.
سرطان یک بدشانسی نیست ، مردم می توانند با تغییر الگوی زندگی ، ۲۰% تا ۴۰% از سرطانها و نیمی از مرگ ومیرهای ناشی از سرطان را پیشگیری نمایند.
این نتیجه بررسی تیم مطالعاتی دانشگاه هاروارد ، بر روی ۱۴۰۰۰۰ داوطلب است که هفته گذشته در نشریه The American Medical Association ‘s JAMA oncology منتشر شده است.
آنها چهار استاندارد الگوی زندگی سالم را به عنوان شاخص در نظر گرفتند:
- عدم مصرف دخانیات
- عدم افراط در مصرف الکل (خانمها یک و آقایان دو لیوان حداکثر در روز)
- شاخص توده بدنی (BMI) بین ۲۷/۵ – ۱۸/۵
- یک یا دو نوبت ورزش جدی و نیم ساعت ورزش ملایم در هفته
نتایج قابل توجه و عبرت انگیز بود.
اول اینکه از ۱۴۰۰۰۰ داوطلب تنها ۲۸۰۰۰ تن ، این چهار استاندارد را رعایت می کردند. یعنی تنها ۲۰٪ جمعیت.
تازه اگر الگوی تغذیه سالم هم به این معیارها افزوده می شد ، نتایج نا امید کننده تر بود!
دوم مشخص شد از هر ۱۰۰۰۰۰ نفر فرد با الگوی زندگی سالم ، ۴۶۳ زن و ۲۸۳ مرد به سرطان مبتلا می شود ، در حالیکه در گروه الگوی زندگی نا سالم این عدد در زنان ۶۱۸ و در مردان ۴۲۵ است.
مطالعه نشان می دهد :
تنها با رعایت عدم استعمال دخانیات ، مصرف کم الکل ، فعالیت بدنی و کنترل اضافه وزن ، می توان ۴۰٪ -۲۰٪ کمتر به سرطان مبتلا شد.
این فقط شامل سرطانهای مرتبط مانند کولون ،پستان ، کبد ، سر و گردن و لوزالمعده نمی شد. تعجب آور اینکه در سرطانهای پوست ، مغز ، سیستم لنفاوی و خون هم که انتظار می رفت عوامل محیطی مانند : اشعه خورشید ، عوامل عفونی و مواد شیمیایی نقش بارزتری داشته باشند ، نقش چهار شاخص دانشگاه هاروارد ، پر رنگتر بود.
منبع: ایران آنکو