روز جهانی ایمنی بیمار
هفده سپتامبر از طرف سازمان جهانی بهداشت “روز جهانی ایمنی بیمار” نامگذاری شده است. تشخیص صحیح بیماری، در فرایند مراقبت و درمان بیماران نکته کلیدی، ضروری و مورد نیاز است.
شانزده درصد از مشکلات قابل درمان بیماران به علت اشتباهات در تشخیص بیماری به وجود میآید. بدون شک بخش مهمی از این مشکل که در پی تشخیص دیرهنگام، تشخیص نادرست یا عدم تشخیص بیماری به وجود میآید، متوجه سیستم درمانی و کادر درمان است. اما خود بیماران هم میتوانند با رعایت چند نکته ساده از به وجود آمدن این مشکلات جلوگیری کنند.
بیماران چگونه میتوانند ایمنی خود را افزایش دهند؟
– اطلاعات کامل و دقیق به کادر درمان بدهید: هنگام مراجعه به پزشک سوابق پزشکی و هر گونه تغییر در وضعیت سلامت خود را به او گزارش دهید. علائم بیماریتان را با جزئیات شرح دهید و هر تغییر مشکوک در سلامتتان را جدی بگیرید.
– سوال بپرسید! : لیستی از سوالاتی که درباره بیماری و روشهای درمان آن دارید تهیه کنید و از پزشک خود بپرسید. اگر دستورالعمل درمانی و نکتهای را متوجه نمیشوید، بدون خجالت از پزشک خود بخواهید دوباره آن را توضیح دهید.
– پیگیر و فعال باشید! : هیچ روش تشخیصیای را از قلم نیاندازید. اگر پزشکتان به شما توصیه کرده که تعدادی آزمایش، اسکن و نمونهبرداری انجام دهید، تمام آنها را انجام داده تا مطمئن شوید که بیماری براساس دادهها و شواهد موثق و کاملی تشخیص داده شده است.
– از اطلاعات کلی و اشتباه دوری کنید: اگر همچنان درباره تشخیص بیماریتان مردد هستید و نگرانی دارید، به جای جستجو در اینترنت و صحبت با افراد غیرمتخصص، آزمایشها و مدارک پزشکیتان را به یک متخصص دیگر ارائه کنید تا از نتیجه تشخیص مطمئن شوید.
– مطالبهگر باشید: شما به عنوان بیمار حق دارید از پزشک خود بخواهید روشهای درمانی را متناسب با نیازها و ترجیحات فردی شما شخصیسازی کند. اگر امکان دنبال کردن یک روش درمانی یا انجام یک دستورالعمل را ندارید، به پزشک خود بگویید تا در صورت امکان راه جایگزینی برای آن پیدا کند.
منبع : سازمان جهانی بهداشت