× بستن منو

تغذیه نامناسب عامل ۳۰ درصد سرطان ها

 

موسسه خیریه بهنام دهش پور

تغذیه نامناسب عامل ۳۰ درصد سرطان ها

سید ضیا الدین مظهری متخصص تغذیه در خصوص تاثیر عوامل محیطی زمینه ساز در جهت ایجاد بیماری سرطان گفت: از عوامل زمینه ساز بروز سرطان‌های مختلف می‌توان به سوء تغذیه و عدم تعادل در خورد و خوراک و بدخوری‌ها اشاره کرد که ۳۰ تا ۴۰ درصد از سرطان ها به همین علت رخ می‌دهند.

وی ادامه داد: سی درصد از علل بروز سرطان در افراد استعمال دخانیات و کشیدن سیگار است و هم‌چنین بیماری‌های عفونی، ویروسی، مصرف الکل و عوامل محیطی در درجات بعدی قرار می‌گیرند.

وی گفت: نوع تغذیه و سوء تغذیه، به طور متوسط، موجب بروز ۳۵ درصد انواع سرطان‌ها شده است و طبق آمارهای ارائه شده از طرف کشورهای مختلف، این مسأ‌له تائید شده و به اثبات رسیده است.

این متخصص تغذیه توضیح داد: اطلاع دارید که سلول‌های خدمتگزار و فعال بدن هر کس تحت تاثیر عوامل جهش‌زا تغییر مسیر می‌دهند و از مسیر طبیعی تقسیم سلولی خارج می‌شوند و به صورت یک طغیان‌گر مهاجم، غارت‌گر، مخرب، قانون‌شکن و متجاوز در می‌آیند و از محل استقرار خود به نقاط مختلف بدن مهاجرت می‌کنند و در محل‌های نابجا، کانون‌های جدید شورشی مخرب و مهاجم را سامان‌دهی می‌نمایند.

مظهری عنوان کرد: عمده‌ترین و بالاترین آنها که بالغ بر ۴۰ تا ۳۰ درصد همه سرطان‌ها را موجب می‌شوند، تغذیه غلط یا سوء تغذیه است. اصولا مواد غذایی مصرفی، در هر فردی، به موازات وظایف متعددی که به انجام می‌رسانند، ممکن است دارای عوامل بیماری‌زای حاد و مزمن باشند، یا مملو از ترکیبات پیشگیری و مهار کننده بیماری‌ها باشند.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی تغذیه کودکان ایران عنوان کرد: تعدادی از منابع غذایی گیاهی شناخته شده، مانع از بروز این بیماری می‌شوند، که می‌تـوان به انواع سبزیجات، به ویژه هویج، گوجه‌فرنگی، سبزیجات سبز و زرد، کلم‌ها، سیر و به طور کلی تمام سبزیجات خام و یا از منابع غذایی حیوانی، آبزیان و به خصوص ماهی‌های پر چرب حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و غیره اشاره کرد.

این متخصص تغذیه در خصوص غذاهایی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند عنوان کرد: البته در مقابل غذاهای مفید و بازدارنده از بروز و گسترش بیماری‌ها، غذاهایی تهیه و مصرف می‌شوند که عامل ایجاد و گسترش انواع سرطان‌ها هستند به طور مثال غذاهایی مانند گوشت قرمز تازه و فرآوری شده پرچرب، روغن‌های نباتی جامد، چربی‌های حیوانی که جهت سرخ کردن و به دفعات و در مدت‌های طولانی، تحت تاثیر حرارت بالا قرار می‌گیرند از جمله این غذاها هستند.

وی در پایان عنوان کرد: مرکباتی نظیر سیر، پیاز، کرفس، کلم‌های مختلف، گوجه‌فرنگی، کدو و بادمجان و فلفل‌های رنگین دلمه‌ای، نعناع و ریحان می‌توانند از بروز سرطان جلوگیری کنند.

منبع: فارس

مطالب مرتبط





درخواست

پیشنهاد خیریه برای شما

فصل نامه

حمایت از بیماران

ارزش مشارکت شما خیرین و نیکوکاران به میزان مبلغ کمک نیست


شماره حساب های موسسه

کمک نقدی: بانک ملی

6037-9911-9951-2470

تابلو تسلیت: بانک ملی

6037-9911-9952-7445

حامیان-بانک سامان

6219-8610-0893-5396

حمایت با تلفن همراه

# 18*7*733*

موسسه های همکار

resane

انتشارات موسسه

حامی رسانه ای

resane
ecco
ecco
  • تهران، میدان تجریش، بیمارستان شهدای تجریش، ساختمان شماره شش (بخش آنکولوژی رادیوتراپی)، طبقه دوم، موسسه خیریه بهنام دهش پور
  • تلفن : 22718083
  • فاکس : 22702040
  • تهران، خیابان شهید لواسانی (فرمانیه غربی)، خیابان شهید جباریان (فروردین)، کوچه مسجدی، کوچه مرمری، پلاک 13- موسسه خیریه بهنام دهش پور
  • تلفن : 75409 | 22208797
  • فاکس : 22208797