آیا شکر سفید سرطانزاست؟
شکر، علی رغم شیرینی دلچسب، دوست شما نیست. شاید مزه دلنشینش شما را به اشتباه بیاندازد. حق دارید! چون شکر ترشح بتا اندورفین از مغز را تحریک می کند، ماده ای که موجب حس خوشایندی همچون مواد مخدر می شود!
اما این نشانههای کاذب این دوست ناباب خوش رنگ و رو است. دانشمندان و متخصصان تغذیه معتقدند به همین دلیل واضح ، شکر می تواند اعتیاد آور باشد.
آنها مضرات شکر را از جنبه های مختلفی بررسی کرده اند.
دندانپزشکان از خرابی زودرس دندانها می گویند.
متخصصان غدد از خطر دیابت هشدار می دهند.
متخصصان تغذیه از چاقی حرف می زنند. ومتخصصان خون و انکولوژی از سرطان. ببینیم چه اتفاقی رخ داده است؟
در سال ۱۷۰۰ میلادی مصرف سالانه شکر هر فرد ۴ پوند بود.
در سال ۱۸۰۰ میلادی به ۱۸ پوند در سال رسید.
در ۱۹۰۰ به ۹۰ پوند و در سال ۲۰۱۲ بیش از ۵۰% مردم دنیا سالانه بیش از ۱۸۰ پوند شکر مصرف می کنند.
یعنی طی ۲۰۰ سال مصرف شکر سفید در دنیا ، ده برابر شده است.
در سال ۱۸۹۰ از هر ۱۰۰ هزار نفر ، ۳ نفر دیابت می گرفت.
اکنون از هر ۱۰۰ هزار نفر ، ۸۰۰ نفر مبتلا به دیابت می شوند.
کودکان ما ۱۰ برابر کودکان سال ۱۹۰۰ ،شکر سفید مصرف می کنند. به خصوص شکل High Factory Corn Syrup که اصطلاحا HFCS گفته می شود و شکل صنعتی و متداول شکر سفید است.
این نوع از شکر شامل گلوکز و فروکتوز است ، اما بر خلاف شکر قهوه ای که مولکولهای گلوکز و فروکتوز به هم چسبیده اند ، در شکر سفید مولکولها بهم متصل نیستند بنابراین بدون هیچ فرآیند متابولیسمی و بدون هیچ زحمتی خود را به کبد می رسانند و در آنجا تبدیل به تری گلیسرید وکلسترول می شوند.
دکتر جوزف مرکولا می گوید: فروکتوز داخل شکر با ایجاد اختلال در متابولیسم، موجب اضافه وزن می شود. فروکتوز اضافی مانع ترشح کافی انسولین می گردد، بنابراین مقدار زیادی قند در بیرون سلولها می ماند ، در حالیکه سلولها گرسنه هستند .در نهایت یا سلول از گرسنگی می میرد، یا دچار جهش های سرطانی و مخرب می شود. ترک شکر سفید هم به این سادگی ها نیست ، چون:
شکر اعتیادآور است.
برخی محققان معتقدند ، شکر بیش از کوکایین اعتیاد زاست.
رابطه مستقیمی بین مصرف بالای شکر با ترشح دوپامین در مغز وجود دارد ، ماده ای نشاط آور که در صورت ترک شکر ، میزان ترشحش کاهش میابد و فرد دچار علایمی شبیه محرومیت از مواد مخدر می شود.
رابطه شکر سفید با سرطان
بواسطه مکانیسم تنفس بی هوازی در توده های سرطانی ، شکر سفید یک غذای ایده آل برای سرطانها محسوب می شود.
بنابراین مصرف شکر سفید می تواند ، به رشد توده های سرطانی کمک کند. از طرف دیگر شکر به دلیل ذخایر کالری بالا ، موجب چاقی می شود و چاقی استعداد ابتلا به سرطانهای پستان ، کولون و رکتوم را افزایش می دهد.
بحث پیرامون اثرات مواد سفید کننده ای که به شکر قهوه ای میزنند تا سفید شود ،همچنان در جامعه پزشکی مطرح است.
اما سوال اینست:
آیا در شرایطی که جایگزین های مناسبی جهت قند و شکر سفید در طبیعت وجود دارد ، اصرار بر مصرفشان منطقی ست؟
منبع : ایران انکو