سبد خرید شما خالی است.

ماموریت سازمانی موسسه خیریه

بهنام دهش پور


مبارزه با سرطان در تمامی عرصه ها و حمایت از بیماران به دور از هرگونه تبعیض

افتخارات بهنام

ارتباط با ما

تهران، خیابان شریعتی،بالاتر از پل رومی، کوچه عاج ، پلاک ۷

شایع ترین سرطان در میان مردان چیست؟

شایع ترین سرطان در میان مردان چیست؟

شایع ترین سرطان در میان مردان چیست؟/هر سال 90 هزار ایرانی مبتلا به سرطان می شوند

دکتر اسماعیل اکبری (رئیس انجمن تحقیقات سرطان ایران)  در گفت وگو با جام جم آنلاین بیان کرد : ایران از جمله کشورهایی است که در آینده معضل سرطان برایش معضل بزرگ‌تری خواهد شد و علت اصلی این مشکل بالا رفتن سن جمعیت و امید به زندگی شناخته شده است زیرا کشورهایی که آمار مبتلایان به سرطان در آنها بیش از انتظار است اغلب کشورهایی هستند که سن جمعیت بالایی دارند و همان‌طور که می‌دانیم سرطان در افراد مسن بیشتر شایع است .

وی در ادامه افزود : کودکان و نوجوانان حدود 2 درصد یا کمتر از 2 درصد از سرطان‌های کشور را تشکیل می‌دهند و 98درصد مابقی مربوط به افراد در سنین بالاست ، با توجه به اینکه امید به زندگی در ایران افزایش یافته است و از اوایل انقلاب سن جمعیت از 56 سال به حدود 74 سال در حال حاضر ارتقا داشته لذا آمار سرطان نیز آمار صعودی را طی کرده است و با همین روند این آمار هم‌چنان رو به افزایش باقی می‌ماند .

اکبری اظهار کرد : ایران جز کشورهایی است که آمار سرطان در آن پایین است و هم‌چنین ایران تقریبا یک پنجم در میان کشورهای غربی بیماران مبتلا به سرطان را در خود جای داده است و به عبارتی فعلا سرطان چهره خود را در ایران نمایان نکرده است .

رئیس انجمن تحقیقات سرطان ایران متذکر شد : در حال حاضر حدود 90هزار نفر در سال دچار سرطان می‌شوند و قریب 48هزار نفر از مبتلایان سالیانه بر اثر سرطان جان خود را از دست می‌دهند اما اگر ما به این موضوع حساسیت نشان ندهیم و خوب کار نکنیم ممکن است در چند سال آینده آمار ابتلا به سرطان در کشور ما بیشتر هم شود.

وی در رابطه با شایع ترین سرطان های کشور گفت : شایع‌ترین و کشنده‌ترین سرطان در میان مردان، سرطان معده محسوب می‌شود و علاوه بر آن سرطان‌های چون سرطان مری ، سرطان پانکراس ، سرطان پروستات ، سرطان مثانه و سرطان روده بزرگ جز سرطان‌های شایع و کشنده در کشور اعلام شده‌اند . شایع‌ترین سرطان در خانم‌های ایرانی سرطان پستان است و بعد از سرطان پوست شایع‌ترین سرطان میان زنان و مردان ایرانی شناخته شده است اما لازم به ذکر است سرطان پستان سرطان کشنده ای نیست لذا این سرطان پنجمین دلیل مرگ و میر ناشی از سرطان در ایران به حساب می آید.

اکبری ادامه داد : سالیانه حدود 3هزار نفر به علت سرطان پستان جان خود را از دست می‌دهند و حدود 10هزار نفر در سال دچار سرطان پستان نیز می شوند . اختلافی که با دنیا در رابطه  با سرطان پستان داریم آمار بسیار پایینی است اما نکته‌ای که باید ذکر شود این است که سرطان جزء یکی از گران‌ترین و پیچیده‌ترین بیماری‌ها قرار دارد لذا ضرورت دارد در رابطه با سرطان و کنترل آن بحث‌های فنی و علمی بیشتری صورت گیرد و تنها گفتن بخور نخورهایی که مانع ار ابتلا به این بیماری مهلک شود اساسا فایده‌ای ندارد و رفتار درستی در مقابله با سرطان نیست بلکه سرطان بیماری جامعی است و هم‌چنین نیاز به یک برنامه جامع برای کنترل آن داریم که در این خصوص تمامی ساختارهای حکومتی در کشور باید آمادگی علمی خود را برای مقابله با این بیماری اعلام کنند .

این متخصص خاطرنشان کرد : آمار سرطان‌های کودکان در ایران همانند آمار بین‌المللی است اما از نظر بقاء هنوز از کشورهای غربی در سرطان کودکان عقب تریم در صورتی‌که حدود 80 درصد از سرطان‌های کودکان قابل درمان است .

به گفته او سن شیوع سرطان در ایران کاهش نیافته است بلکه سن جمعیت به دلیل جوان بودن باعث افزایش این آمار در کشور شده و این بدان معنا نیست که سن شیوع در کشور کاهش یافته است .

رئیس انجمن تحقیقات سرطان ایران گفت : 70درصد از دلایل ابتلا به سرطان مربوط به سن است و حدود 30 درصد دیگر مربوط به عوامل خطری چون قلیان، سیگار ،مواد مخدر ، تغذیه نامناسب ، مصرف الکل ، عدم فعالیت و … به‌شمار می‌آید.

اکبری یادآور شد: همان طور که گفتیم سرطان بیماری پیچیده ای است و تنها با رعایت رژیم غذایی نمی توان آن را از ابتلا به آن پیشگیری کرد البته تغذیه نقش به سزایی دارد چرا که نمک و چربی زیاد از عوامل و فاکتور های خطر محسوب می شوند اما نکته ای که وجود دارد این است که عامل خطر اصلی در ایران عامل روانی اعلام شده است .استرس هاس مزمن و کاهش فاکتور های معنوی در ابتلا به سرطان دخالت بسیاری دارد لذا این فاکتور باید به عنوان فاکتور اساسی شناخته شود .

وی در پایان خاطرنشان کرد : افرادی که از نظر اقتصادی دچار استرس های مزمن هستند بیشتر از افراد دیگر دچار این گونه از بیماری ها می شوند هرچه میزان استرس های روانی کاهش یابد این آمار بی شک به مراتب کاهش میابد .

 

دیدگاهتان را بنویسید