پیوند مرگبار افزودنیها و سرطان روده
همه ما میدانیم که آب و روغن بهخوبی با هم مخلوط نمی شوند، و این یکی از دلایل اصلی است که تولیدکنندگان مواد غذایی آمیزندهها را به بسیاری از محصولات خود اضافه می کنند. محصولات محبوبی مانند بستنی، مایونز، چاشنیهای سالاد، پنیر، و حتی شیر خشک نوزاد دارای آمیزندههای افزوده شده برای کمک به نرمتر و خامهایتر شدن محصول هستند. دو نمونه از این آمیزندهها نشان داده اند که در شکل گیری سرطان روده بزرگ در موش ها نقش دارند.
با این دو آمیزنده شامل پلی سوربات 80 و کربوکسی متیل سلولز میشوند. بدن انسان توانایی جذب یا گوارش کربوکسی متیل سلولز را ندارد. پلی سوربات 80 اغلب از نفت مشتق شده و به واسطه ترکیب سوربیتول (یک شیرین کننده) با اسید اولئیک ساخته میشود. این آمیزنده اغلب با یک ماده سرطانزا به نام 1 و 4 دی اکسان آلوده شده است.
هر دو آمیزنده به واسطه نگرانی درباره نقش آنها در شکلگیری التهاب و سندرم متابولیک درجه پایین مورد بررسی قرار گرفته و به تازگی نقش آنها در شکلگیری سرطان رودهبزرگ نیز در موشها بررسی شده است.
برای چندین سال، گروهی از پژوهشگران در دانشگاه ایالتی جورجیا ارتباط بین پلی سوربات 80 و کربوکسی متیل سلولز و اثر آنها بر میکروارگانیسم های روده را مورد بررسی قرار دادهاند. پیشتر، پیوندی بین این آمیزندهها و بیماری التهابی روده گزارش شده بود و از آنجاییکه این بیماری میتواند به تشکیل تومور در روده بزرگ منجر شود، دانشمندان تصمیم گرفتند نقش احتمالی آنها در شکلگیری سرطان را آزمایش کنند.
با استفاده از مدلهای موش، پژوهشگران این حیوانات را با دوزهایی از مواد افزودنی که بهطور معمول در غذاهای فرآوری شده یافت میشوند، تغذیه کردند. موشها تغییر چشمگیر در میکروارگانیسمهای موجود در روده خود را تجربه کردند که به نوبه خود زمینه ساز شکلگیری التهاب شده و در نتیجه میتواند به ابتلا به سرطان روده بزرگ منجر شود.
منبع: عصر ایران