سبزی برای پیشگیری و درمان سرطان
محققان چینی گفتهاند گنجاندن برخی گیاهان در رژیم غذایی میتواند به پیشگیری از سرطان کمک کرده و در درمان آن سرطان موثر باشد.
به گفته کارشناسان چینی تغذیه، برخی گیاهان میتوانند به پیشگیری از سرطان و کاهش عوارض منفی شیمی درمانی سرطان کمک کنند. در ادامه به برخی از سبزیجات و گیاهان خوراکی مفید اشاره میشود.
۱-ریحان:
جویدن چند برگ ریحان به هنگام صبح یا افزودن ریحان تازه به سالاد یا سوپ میتواند فواید ضدسرطانی آن را متجلی سازد. خواص ضداکسایشی و ضد جهش ژنی ریحان به وجود ترکیبات لینالول، اگونول، و استراگل نسبت داده میشود؛ این ترکیبات به پیشگیری از تشکیل تومورها کمک میکنند. این سبزی خوراکی بسیار در مقابله با سرطان پستان و سرطان کبد موثر است.
۲-گشنیز:
این سبزی دارای فواید ضدسرطانی است. ماده تشکیل دهنده فعال آن لینالول است که موجب تحریک فعالیت ضداکسایشی سلولهای کبد شده و در نتیجه ریسک آسیب کبدی و سرطان کبد را کاهش میدهد.
۳-شوید:
برگهای شوید مملو از ترکیبات ضدسرطانی هستند. مواد تشکیل دهنده فعال آن شامل آنتوفوران و کاروون است که از سلولهای سالم در مقابل رادیکالهای آزاد حفاظت میکند. همچنین دارای خواص سم زدایی است که به بهبود بعد از شیمی درمانی کمک میکند.
۴-رزماری:
روغن رزماری دارای عطر و رایحه منحصربه فردی است و حاوی ترکیبات فعالی نظیر اسید کارنوسیک و اسید رزمارینیک است. این ترکیبات از جمله آنتی اکسیدانهای قویای هستند که در جلوگیری از تکثیر سلولهای سرطانی نیز نقش مهمی ایفاء میکنند. همچنین با توقف تاثیرات منفی برخی داروهای شیمی درمانی به روند درمانی سرطان کمک میکند.
۵-آویشن:
وجود ترکیبات فنولیکی نظیر تیمول و کارواکرول در آویشن، آن را تبدیل به گیاه ضدسرطانی قویای کرده است. مطالعات نشان دادهاند که آویشن مانع از رشد سلولهای سرطانی کبد و روده شده و از اینرو از بروز این سرطانها پیشگیری میکند.
منبع: سلامت آنلاین