سبد خرید شما خالی است.

ماموریت سازمانی موسسه خیریه

بهنام دهش پور


مبارزه با سرطان در تمامی عرصه ها و حمایت از بیماران به دور از هرگونه تبعیض

افتخارات بهنام

ارتباط با ما

تهران، خیابان شریعتی،بالاتر از پل رومی، کوچه عاج ، پلاک ۷

این ۷ محصول سرطان‌زا را از خانه‌مان حذف کنیم

این ۷ محصول سرطان‌زا را از خانه‌مان حذف کنیم

این ۷ محصول سرطان‌زا را از خانه‌مان حذف کنیم

این روزها زندگی ما را محصولات و مصنوعات سرطان‌زا احاطه کرده‌اند. سرطان‌های مختلف به شکل وحشتناکی در حال گسترش هستند و سلامت ما را تهدید می‌کنند. ما به عنوان یک مادر، پدر، یا همسر سعی می‌کنیم از سلامت و شادی خانواده‌مان مطمئن شویم، هرچه در توان‌مان است انجام می‌دهیم تا آنها را از خطرات حفظ کنیم. حتی به ذهن‌مان هم خطور نمی‌کند محصولاتی که برای محافظت از خانواده‌مان استفاده می‌کنیم ممکن است در واقع آنها را در معرض آسیب قرار دهد.

وقتی به بهداشت و سلامت فکر می‌کنیم، تغذیه‌ خوب و کامل اغلب در صدر فهرست روش‌های محافظت از خانواده قرار می‌گیرد. برای مثال، به تحلیل محصولاتی که برای اهداف نظافتی به کار می‌بریم فکر نمی‌کنیم.

حقیقت این است که تعدادی مواد سرطان‌زا در حمام، دستشویی، کابینت آشپزخانه و باقی جاهای خانه کمین کرده‌اند که می‌توانند خطر ابتلای ما و خانواده‌مان را به سرطان افزایش دهند.

در این نوشتار فهرستی از خطرات بالقوه، از خوش‌بوکننده‌های هوا گرفته تا پرده‌ حمام، آمده‌است که می‌توانیم آن‌ها را جست‌وجو کنیم تا دوباره خانه‌ای امن داشته ‌باشیم. این محصولات سرطان‌زا هستند و بهتر است تا می‌توانیمخانه‌مان را از آنها پاک‌سازی کنیم:

۱. خوشبوکننده‌های هوا

براساس گزارشی که توسط انجمن حفاظت از منابع طبیعی چاپ شده‌است، بسیاری از خوشبوکننده‌های هوا که ما به‌طور مرتب در خانه استفاده می‌کنیم حاوی ترکیباتی هستند که به‌طور بالقوه سرطان‌زا هستند. بیش‌تر خوشبوکننده‌های هوا، حتی آن‌هایی که نشان «کاملا طبیعی» یا «فاقد گازهای زیان‌آور» دارند، حاوی ترکیباتی به نام فتالات است.

انواع مختلف فتالات پیامدهای مختلفی برای سلامتی دارند، هرچند بیش‌تر آنها روی سلامت باروری تاثیر دارند. بسیاری از آن‌ها می‌توانند بیماری تنفسی مانند آسم را تشدید کنند.

خوشبوکننده‌ هوای خانگی یکی از چیزهایی است که درست کردن آن بسیار ساده است. آب‌مقطر و چند قطره اسانس مورد علاقه‌مان و یک آب‌پاش تمام چیزی است که نیاز داریم تا رایحه‌ای فوق‌العاده در خانه‌مان داشته ‌باشیم. هر وقت می‌خواهیم هوای خانه‌مان را خوشبو کنیم، قبل از هر بار مصرف آن را به خوبی تکان دهیم و گوشه و کنار خانه‌مان اسپری کنیم. یا می‌توانیم در دستگاه خوشبوکننده‌ هوا از آنها استفاده کنیم.

۲. شمع

محصول دیگری که می‌تواند در خانه خطرناک و سمی باشد، ممکن است در شمع معطر محبوب‌مان پنهان شده‌ باشد. همه‌ ما می‌دانیم سرب خطرناک است و مسمومیت با سرب می‌تواند برای سلامتی فاجعه‌بار باشد، اما وقتی توصیفاتی از قبیل اسانس و رایحه‌درمانی را می‌بینیم، به‌طور خودکار تصور می‌کنیم این محصولات سالم هستند. هرچند انجمن مصرف‌کنندگان امریکا فروش شمع‌هایی با فتیله‌ی سرب‌دار را ممنوع کرده‌است، اما فکر خوبی است که شمع‌هایمان را بررسی کنیم تا مطمئن شویم حاوی این ماده‌ خطرناک بالقوه نیستند. بسیاری از محصولات معطر نیز حاوی مقادیری سم‌های مضر و سرطان‌زا هستند. بنابراین مواد شیمیایی به کاررفته در معطرسازی محصول را نیز بررسی کنیم.

یک روش ساده برای بررسی شمع‌هایمان، استفاده از یک تکه کاغذ است. سعی کنیم با فتیله روی کاغذ خط بکشیم. اگر خط نکشید، احتمالا فتیله سرب ندارد. هم‌چنین می‌توانیم شمع را روشن کنیم و کاغذ را بالای شعله بگیریم. اگر دوده‌ای خاکستری روی آن تشکیل شد، ممکن است شمع‌مان سرب داشته ‌باشد.

۳. پرده‌ حمام و پلاستیک‌های دیگر

خطر بعدی از سموم پلاستیک نشأت می‌گیرد که به نظر می‌رسد در همه جای خانه وجود دارد. شاید کلریدپلی‌وینیل را با نام مخفف آن بشناسید: پی‌وی‌سی. پی‌وی‌سی نوعی پلاستیک است که در میان پرتولیدترین انواع پلاستیک‌ها رتبه‌ سوم را در دنیا دارد. با این‌که ممکن است برخی کارایی‌های پی‌وی‌سی، مثلا لوله‌های فاضلاب، بی‌ضرر باشد، اما استفاده از این پلیمر پلاستیک در محیط‌هایی که می‌تواند ترکیبات پی‌وی‌سی سمی و سرطان‌زا را انتشار دهد، می‌تواند مانند یک بمب ساعتی باشد.

پرده‌ حمام، حاوی پی‌وی‌سی و ترکیبات سمی دیگر است که می‌تواند هنگام استحمام منتشر شود. این سموم می‌توانند روی دستگاه تولید مثل و دستگاه تنفسی تاثیر بگذارند و شاید سرطان‌زا هم باشند. هم‌چنین ممکن است برخی محصولات پلاستیکی که برای ساخت اسباب‌بازی کودکان، ظروف، و چیزهای پلاستیکی دیگر استفاده می‌شود، خطری بالقوه برای سلامتی باشد.

جایگزین‌های سالم‌تر برای پرده‌ حمام، پرده‌ی نخی طبیعی یا پرده‌ی ای‌وی‌اِی استEVA (جایگزینی غیرسمی برای پی‌وی‌سی است). اسباب‌بازی‌های کودکان‌مان و ظروف پلاستیکی‌مان را بررسی کنیم تا مطمئن شویم فاقد پی‌وی‌سی هستند.

۴. پاک‌کننده‌های فرش و شوینده‌های مخصوص پارچه

در بسیاری از شامپو فرش‌ها و لکه‌برهای پارچه، که قدرت لکه‌بری فوق‌العاده بالایی را پیشنهاد می‌کنند، از محصولی به نام پرکلرواتیلن استفاده می‌شود.  پرکلرواتیلن، که نام دیگر آن تتراکلرواتیلن است، با افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه ارتباط دارد.

پاک‌کننده‌های فرش و شوینده‌های پارچه نیز گاهی حاوی ترکیبی به نام نفتالین هستند. نفتالین ماده‌ سازنده‌ اصلی قرص نفتالین است و قرار گرفتن در معرض این ماده با افزایش خطر ابتلا به سرطان های گلو و ریه ارتباط دارد.

جوش شیرین برای از بین بردن بو عالی است و سرکه‌ سفید برای پاک کردن کثیفی و لکه‌ها موثر است. اگر می‌خواهیم از شر شامپو فرش خلاص شویم، روی فرش‌مان جوش شیرین بپاشیم، برای شستن آن، سرکه‌ سفید را به آب اضافه کنیم و بعد صبر کنیم تا فرش خشک شود. در صورت لزوم دوباره جوش شیرین بپاشیم و سپس باقی‌مانده‌ این پودر را با جاروبرقی جارو کنیم.

بخارشویی یک روش سالم دیگر برای تمیز نگه‌داشتن فرش بدون مواد شیمیایی موجود در شامپو فرش است.

۵. محصولات خشک‌شویی

بر اساس گزارش انجمن سرطان امریکا، یک ماده‌ سرطان‌زای دیگر که در کمدمان مخفی شده‌است می‌تواند پرکلرواتیلن یا تتراکلرواتیلنی باشد که در محصولات خشک‌شویی به کار رفته‌است. این مواد شیمیایی اغلب به عنوان حلّال در محصولاتی مانند محصولات خشک‌شویی استفاده می‌شود.

پوشیدن لباس‌هایی که به روش خشک‌شویی تمیز شده‌اند می‌تواند ما را ناخواسته در معرض این مواد مضر قرار دهد. مطمئن شویم خشک‌شویی محل‌مان برای تمیز کردن لباس از پرکلرواتیلن استفاده نمی‌کند.

۶. حشره‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها

اصطلاح ‘خانواده’ اغلب دوستان پشمالوی ما را نیز شامل می‌شود. ممکن است یک فرد فکر کند محصولاتی که به عنوان دوستدار حیوانات خانگی تبلیغ می‌شوند در واقع دوستدار انسان و حیوانات خانگی هستند. با این حال، مانند مواد پاک‌کننده، تعدادی مواد شیمیایی سرطان‌زا در بسیاری از محصولات کنترل تیک، کک، و شپش حیوانات نیز وجود دارد.

برخی از محصولات کنترل تیک و کک حاوی آفت‌کش‌های ارگانوفسفره، پرمترین، و کاربامات هستند. این محصولات در فهرست موادی هستند که احتمالا برای انسان سرطان‌زا است.

ما می‌توانیم برای این مقاصد از روش‌های طبیعی استفاده کنیم.

۷. محصولات آنتی‌باکتریال

ما اغلب فریب می‌خوریم و فکر می‌کنیم برخی محصولات به‌طور خودکار مطمئن هستند. این مخصوصا درباره‌ محصولاتی از قبیل محصولات آنتی‌باکتریال صدق می‌کند، که ظاهرا برای اطمینان بیش‌تر از تمیزی محیط‌مان طراحی شده‌اند.

نگرانی‌های اخیر درباره‌ ماده‌ تشکیل‌دهنده‌ای که در بسیاری از محصولات آنتی‌باکتریال به کار می‌رود، باعث شده‌است استفاده از این محصول در مناطقی مانند اروپا ممنوع شود. تریکلوزان یک ماده‌ی آنتی‌باکتریال و ضد قارچ است که در بسیاری از محصولات آرایشی، صابون‌ها، و شوینده‌ها یافت می‌شود.

شواهد حاکی از آن است که شاید تریکلوزان سرطان‌زا باشد. با این‌که آزمایش‌های اولیه تنها روی موش‌ها انجام شده‌است، اما نگرانی‌ها به حدی بوده‌است که این محصول در اروپا ممنوع شود.

محصولاتی مانند نقره به علت خواص آنتی‌باکتریالی و ضدمیکروبی که دارند، مورد استفاده قرار گرفته‌اند(مثلا، در بیوفناوری پیشرفته نقره‌ی یونیدنی را با هدف استفاده‌ی بالینی به پارچه می‌زنند تا خطر عفونت را کاهش دهند)، و به نظر نمی‌رسد استفاده از نقره خطر مهمی به انسان‌ها تحمیل کند. با این حال، ما می‌توانیم خودمان در خانه صابون آنتی‌باکتریال طبیعی درست کنیم، یا پاک‌کننده‌ خانگی خودمان را به‌طور طبیعی و بهداشتی درست کنیم.

مصون بودن از خطر را بدیهی نپنداریم

فهرست محصولات سرطان زا که در این نوشتار ذکر شد تنها نمونه‌ای از خطرات بالقوه‌ محصولاتی است که ما بدون تردید تصور می‌کنیم سالم هستند. ما باید فعالانه به سالم بودن محصولاتی که برای حفظ خانواده‌مان از خطر به آنها اتکا می‌کنیم، اهمیت بدهیم. درباره‌ محصولاتی که مرتبا استفاده می‌کنیم و مواد تشکیل‌دهنده‌شان تحقیق کنیم.

سم‌زدایی از خانه‌مان بخشی جدایی‌ناپذیر از مفهوم سم‌زدایی است. این فرآیند نه‌تنها شامل سم‌زدایی از بدن می‌شود، بلکه سم‌زدایی از ذهن و نزدیک‌ترین محیط‌هایمان را نیز در برمی‌گیرد.

منبع: سرویس سبک زندگی فردا

دیدگاهتان را بنویسید