روکشهای سرطانزا در میوهها
میوهها در رژیم غذایی سالم جایگاه ویژهای دارند اما نکته مهم در مصرف میوهها نبود سم و مواد شیمیایی مضر کشاورزی است. بسیاری از این سموم شیمیایی، آفت کشها و واکسهای مورد استفاده برای سلامت بدن مضر بوده و حتی سرطانزا نیز هستند.
یکی از مواد شیمیایی که برای حفظ بهتر و طولانی مدت میوه، بازار پسندی و فروش بهتر استفاده میشود واکس است. این ماده شیمیایی ازموادی تشکیل شده که روغن موتور از مشتقات آن ساخته میشود. این موم یا واکس برای بدن ما بسیار خطرناک و سمی بوده و تهدید کننده سلامت و جان انسان است و در طی فرآیند انتقال موجب حذف واکس طبیعی میوه میشود.
تولیدکنندگان این ماده ادعا میکنند که این واکس باکتری و قارچها را از میوه دورمیکند اما واقعیت این است که این ماده با تغییر رنگ میوهها آنها را جذاب تر کرده و خوشمزه تر جلوه داده و موجب ترغیب خریداران میشود.
واکس میوه سرشار از مواد نگهدارنده، رنگ های مصنوعی و قارچ کش است که متاسفانه همه این مواد به عنوان ترکیبات سرطانزا شناخته شدهاند البته به تازگی برخی شرکتهای تولیدکننده واکسهایی را از ترکیبات طبیعی موم عسل، رزین چوب و موم نخل(از برگ درخت نخل) تولید کردهاند که همان خاصیتهای ضد باکتری و قارچ را داشته و به نگهداری بهتر آن نیز کمک میکند.
اگر میخواهید که هیچ ماده مصنوعی بر روی میوههایی که میخورید وجود نداشته باشد باید هر میوه را فقط در همان فصل برداشت خریداری کنید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان