کتاب نخواندن مردم درد بزرگی است
آقای عبداللهی عزیز لطفاً با معرفی خود و بیوگرافیتان، مخاطبان ما را با تلاشی که صورت گرفته بیشتر آشنا کنید.
من بشیر عبداللهی هستم، مترجم و آموزگار زبان انگلیسی، نزدیک به ۹ کتاب در حوزههای مختلفی همچون روانشناسی، پزشکی، مدیریت و رمان و ادبیات ترجمه کردهام. کلاً در حوزه کتاب فعال هستم و یکی از بزرگترین سرگرمیهای من کتاب است.
از خود اثر بگویید.
باید اشاره کنم که تمام کتابهای من دغدغه شخصی من بوده است، این نگاه اشتباه و بد به سرطان برای من بسیار مشکل بوده و خیلی تلاش کردم چنین کتاب خوبی را پیدا و ترجمه کنم. نکات خوبی در این کتاب وجود دارد. نقل قولهایی از بیماران و بهبودیافتگان در این کتاب آمده که دیدگاه امیدوارانه و واقعبینانه به شما میدهد.
چقدر میشود برای این اثر که اکنون صوتی هم شده، بار احساسی در نظر گرفت و چقدر بار عقلانی و منطقی؟
به نظر من اصلاً بار احساسی ندارد، از دید روانشناختی سرطان را بررسی کرده است. یک کتاب هم در دست ترجمه و انتشار است با کمک موسسه خیریه بهنام دهشپور درباره شیمیدرمانی که کاملاً علمی و کاربردی است. یک کتاب کم حجم ولی جامع است.
آیا مخاطبان این کتاب میتوانند بیمارانی از روستاهای دور افتاده باشند؟
حتماً همین طور است، این کتاب برای خود بیمار و همراهان آنها بسیار اهمیت دارد، اکنون هم که صوتی شده بسیار خوب است و همه میتوانند از آن استفاده کنند حتی اگر مشکل خواندن داشته باشند.
نظرتان درباره واوخوان و اپلیکشن آن چیست؟
من روی کلمه «آگاهی» اصرار و پافشاری دارم، هر ارگان یا مجموعهای که باعث افزایش آگاهی مردم میشود در مسیر درست حرکت میکند. به این مجموعه فعال و کوشا تبریک میگویم و از آنها ممنونم. آگاهی تنها راه نجات جوامع است. با چنین حرکتهایی به سمت مدنیت پیش میرویم.
به نظر شما جهان بدون ترس از سرطان تا چه حد عملیاتی است؟
اکنون در حال عملیاتی شدن است، موسسه خیریه بهنام دهشپور در این مسیر گامهای بلند و استواری برداشته و نگاه این مجموعه جهانی است و این برای من یک افتخار است که در کنار این مجموعه همکاری دارم. آگاهی رساندن و کمک به پیشگیری از ابتلا به سرطان کار بزرگی است که موسسه خیریه بهنام دهشپور انجام میدهد.
اوضاع انتشارات چگونه است؟ آیا از چنین کتابی که مخاطب خاص دارد حمایت میکنند؟
نشر هورمزد این ریسک و این حمایت را کرد. اصلا با من بحث نکرد و قبول این مسئولیت بسیار ارزشمند است، کتاب نخواندن مردم درد بزرگی است و انتشارات مختلف از این امر، متضرر میشوند. تیراژ کتاب گاهی به ۲۰۰ عدد می رسد و این فاجعه است، صوتی شدن کتابها میتواند قدم مهمی باشد.
علاقمندان میتوانند برای دریافت فایل صوتی این کتاب از طریق نصب اپلیکشین «واوخوان» بر روی گوشیهای همراه خود، اقدام کنند. همچنین سی دی کتاب «صبوری کن» به تعداد محدود از طریق مراجعه به دفتر مرکزی موسسه (خیابان شهید لواسانی(فرمانیه غربی)، روبروی مدرسه بوعلی، خیابان شهید جباریان(فروردین سابق)، کوچه مسجدی، کوچه مرمری، پلاک ۱۳) قابل تهیه است.